Cursus Systems Engineering

Eisenbeheer

Complexe projecten hebben veel stakeholders van wie de behoeftes en klanteisen geïnventariseerd worden gedurende het project. Deze wensen vanuit de omgeving worden geanalyseerd op hun haalbaarheid en impact op tijd, geld en kwaliteit voor het project (honoreringsproces) en teruggekoppeld aan de stakeholders (KES). Gehonoreerde wensen worden eisen in het contract.
Door middel van onze aanpak zal elk van deze stappen traceerbaar vastgelegd worden. Daarmee bereiken wij niet alleen een goede eisenspecificatie en een goed eisenbeheer, maar vooral een transparant en traceerbaar proces naar de stakeholders.

Verificatie en Validatie

Tijdens de levenscyclus van het project worden voortdurend keuzes gemaakt. Een belangrijk aspect van de Systems Engineering methode is het uitvoeren van Verificatie & Validatie (V&V). Door middel van V&V wordt getoetst of de oplossingen blijven voldoen aan de klantbehoefte. Verificatie waarborgt dat een oplossing voldoet aan de eisen (is het juist gedaan?), terwijl validatie zorgt dat de oplossing geschikt is voor het beoogd gebruik (is het juiste gedaan?).

Het complete V&V proces conform bovenstaande definitie zit verwerkt in ons management systeem (PIMS) en wordt geïmplementeerd en deels uitgevoerd door Aratis System Experts.

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking en een kop koffie!