Kennisdeling en ontwikkeling

Wij zetten je aan het denken

Up-to-date kennis is essentieel om goede kwaliteit te blijven leveren in een project. Aratis is een expert op het gebied van inkoop, aanbesteden en contracteren en deelt haar kennis op verschillende manieren. Doordat wij actief zijn in de sectoren energie, infra en luchthavens worden vragen vanuit verschillende invalshoeken belicht wat tot nieuwe inzichten leidt. Het doel is steeds om deelnemers aan het denken te zetten, waardoor creatieve en innovatieve oplossingen tot stand komen die direct toepasbaar zijn in projecten.

Aratis is expert op het gebied van FIDIC contracten. Naast de theoretische basis van de verschillende FIDIC boeken is Aratis trots op de vele jaren ervaring in FIDIC contractmanagement in verschillende projecten. De sleutel zit in het toepassen van de juiste contractvorm en om de evenwichtige allocatie van risico’s.

Onze kennis en ervaring delen wij op verschillende manieren:

  • Door het geven van trainingen / workshops

  • Door het begeleiden van het FIDIC risicospel
    (The FIDIC Risk game)

  • Door leden uit ons netwerk te laten deelnemen aan onze kennissessies (intervisie op één thema met professionals uit verschillende disciplines)

Kennis / intervisie sessies

Regelmatig organiseert Aratis op vrijdagmiddag kennissessies voor intervisie tussen professionals uit diverse disciplines met één centraal thema. Wisselende, actuele onderwerpen uit de energie-, infra- en luchtvaartsector wisselen elkaar af.

Wij bieden professionals een podium om een prikkelende stelling in te nemen en toe te lichten. Hierover gaan we met elkaar in discussie. Doordat de deelnemers werkzaam zijn in verschillende sectoren, leidt dit tot verhelderende inzichten. Door de kennisuitwisseling ontstaan verrassende ideeën en oplossingen. De middag wordt vervolgens afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden