FIDIC contractmanagement begint met kennismanagement

Aratis heeft veel kennis van FIDIC contracten. Naast de theoretische basis van de verschillende FIDIC boeken gaat het vooral om de toepasbaarheid van de juiste contractvorm en om de evenwichtige allocatie van risico’s. Door toenemende deelname van buitenlandse partijen in projecten in Nederland wordt de contractvorm FIDIC steeds meer toegepast, met name voor internationaal contracteren.

Om je eigen FIDIC kennisniveau of dat van je team te verdiepen, bieden wij kennismanagement aan voor contractvormen van geïntegreerd contracteren op verschillende niveaus.

  • FIDIC Introductie *

    Introductie in de FIDIC principes voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, engineers en legal councils. FIDIC Red Book en FIDIC Yellow Book worden gebruikt bij de oefeningen.

  • FIDIC Contract Management en Claims Management *

    Gericht op de rollen binnen projectmanagement en contractmanagement in FIDIC Red Book en FIDIC Yellow Book.

FIDIC Yellow Book versus UAV-GC *

Uitleg van de contractvoorwaarden in FIDIC Yellow Book ten aanzien van het gebruik van UAV-GC, de Nederlandse contractstandaard voor design en construct.

* In de in-house kennismanagement programma’s worden naast de FIDIC theorie de bedrijfs-eigen casussen van behandeld.  Om de praktijkervaring van cursisten te kunnen gebruiken wordt met behulp van het risico spel “FIDIC Risk Game” in spelvorm realistische contractsituaties nagebootst. 

Voor individuele inschrijvingen, bieden wij mogelijkheden in samenwerking met de DOB Academy gevestigd in Delft.