Marsha en Michiel Goosens, meer dan 20 jaar samen en beiden werkzaam in de infra, zijn ervan overtuigd dat een succesvol project begint bij de zachte kant van het zakendoen.

In het Grond, Weg en Waterbouw Jaarboek 2019 staat een interview met dit echtpaar vermeld.

Marsha, bekend van editie 3 met de rubriek ‘Vrouwen aan de Top’, en Michiel, partner en senior consultant bij Aratis, vertellen over hun geleerde lessen en zien hun ‘infrahuwelijk’ als metafoor voor persoonlijke groei, succes en plezier op de werkvloer.

In 1997 ontmoetten ze elkaar bij hun opleiding Civiele Techniek, in 2000 zijn ze samen afgestudeerd op een project voor een nieuwe manier van containeroverslag. Na dit afstudeerproject zijn ze als stel zakelijk gezien uit elkaar gegaan en hebben ieder hun eigen weg bewandeld. Na 20 jaar zijn ze echter weer op hetzelfde project terechtgekomen, de Container Exchange Route (CER) op de Tweede Maasvlakte.

Na al die tijd op verschillende projecten gewerkt te hebben, zijn zowel Marsha als Michiel zich ervan bewust dat de ‘echte’ problemen zich voornamelijk voordoen op het relationele en communicatieve vlak binnen projecten. Technisch gezien is een probleem altijd op te lossen, maar een succesvolle samenwerking tussen de betrokkenen bij een project staat of valt met vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid.

Lees onderstaand het volledige interview met Marsha en Michiel of kijk op de website van GWW:
www.gww-bouw.nl/jaarboek en lees het interview vanaf pagina 21.

Bron tekst en beeld: GWW Jaarboek 2019