€ 5.000 voor goede doelen

Eind januari 2020 hebben de medewerkers van de Container Exchange Route (CER) een veiligheidsbonus mogen doneren aan vier goede doelen, te weten Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA), Erasmus MC Foundation (Daniel den Hoed Stichting), Familiehuis Daniel den Hoed en de Crigler Najjar Stichting. Deze veiligheidsbonus ter waarde van € 5.000 werd beschikbaar gesteld door de opdrachtgevers- en opdrachtnemersorganisatie van de CER, de doelen werden gekozen door de medewerkers van de Combinatie CER.

Hoe werkt de veiligheidsbonus?
Zoals bij veel projecten is veilig werken ook bij de aanleg van de CER een topprioriteit. Om veilig werkgedrag op een positieve manier te benaderen en hiermee de algemene veiligheid op het project nog verder te verbeteren, zijn middelen ter beschikking gesteld om hier actief mee aan de slag te gaan. Dit heeft geleid tot een veiligheidsindex waarin per maand de veiligheidsprestatie van het project inzichtelijk gemaakt wordt. Op basis van de veiligheidsindex wordt per kwartaal bepaald welk bedrag er gedoneerd mag worden aan een goed doel.

Gekozen doelen
Medewerkers van de Combinatie CER bepalen met elkaar welk sociaal-maatschappelijk project of doel in de regio Rijnmond wordt ondersteund. Vanzelfsprekend worden er iedere keer andere projecten of doelen ondersteund om aan zoveel mogelijk verschillende initiatieven een steentje te kunnen bijdragen. De gekozen doelen hebben in ieder geval altijd een onmiskenbare binding met de medewerkers.

Wilt u meer weten over de rol van Aratis bij de aanleg van de CER? Neem dan contact op met Michiel Goosens via michiel.goosens@aratis.nl. Hij vertelt u er graag meer over.