CER Project  Unieke samenwerking door Havenbedrijf Rotterdam en Combinatie CER, die bestaat uit VolkerWessels-ondernemingen KWS en Van Hattum en Blankevoort. Al bij de aanbesteding was samenwerking één van de EMVI-criteria en moest iedere inschrijvende aannemer een interview en assessment met het Havenbedrijf doen. 

GEDRAGSKOMPAS  Bij aanvang van het project is een startup gehouden onder leiding van een externe partij. Een kennismaking waarbij naast het project zelf ook waarden en gedrag aan de orde kwamen. Dit resulteerde in een project specifiek gedragskompas waarin kernwaarden met elkaar zijn afgesproken als lef, betrouwbaarheid, respect en plezier.  

OPBOUW SAMENWERKING  Boerenverstand, vooruitdenken, kennis van zaken en sociale vaardigheden zijn belangrijke pijlers voor een goede samenwerking. Dat geldt ook voor de organisatie- en overlegstructuur. Soms moet bijgestuurd worden, daarvoor dient het escalatie model. Belangrijke zaken worden tijdig met elkaar besproken, zodat niet geëscaleerd wordt buiten de ‘projectgrenzen’. Tot nu toe is het altijd gelukt discussiepunten binnen twee weken op te lossen waardoor nog geen substantiële vertraging is ontstaan.  

Filmpje: CROW Congres 2020 thema “Samenwerking”

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.