Amsterdam Airport Schiphol

Project Bagage 70 MB.

Schiphol loopt voorop met het ultramoderne bagagesysteem 70 MB en is daarmee op weg om een van de meest innovatieve luchthavens ter wereld te worden. In 2013 is het project in nauwe samenwerking met KLM geïnitieerd en is het uitgevoerde programma volledig in gebruik genomen. De totale investering bedroeg 800 miljoen euro.

Bagagesysteem 70 MB

Het bagagesysteem is voor Schiphol wat voor ons de bloedsomloop is. 70 MB staat hier voor 70 miljoen bags. Bagage Schiphol vervoert de koffers van de passagiers van de check-in tot aan de plek waar de betreffende luchtvaartmaatschappij (of handler) het weer overneemt voor het laatste stuk naar het vliegtuig.

Reford Projectbeheersing, dochterbedrijf van Aratis, heeft in het 70 MB programma binnen de Schiphol organisatie een adviserende rol gehad gedurende de periode van 2013 tot 2016. De verantwoordelijkheden waren:

  • Het contractadvies over technische oplossingen en vergunningen

  • De contactbeheersing op de toepassing van ontwerpkeuzes

  • Veiligheid en vluchtwegen

René Gielen
René Gielen
Integraal projectmanagement is René’s vakgebied. Van het analyseren en bedenken van oplossingen die voor allen toepasbaar zijn tot het voorzien van risico’s die kunnen optreden.
Lees hier meer over René

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.