In september 2009 begon de bouw van het 165 MW offshore windpark Belwind bestaande uit 55 windturbines en 1 offshore high voltage station op de Bligh zandbank, 46 tot 52 kilometer voor de kust van Zeebrugge in België.

Uitdaging in contracteren

Aratis ondersteunde in 2008 en 2009 Econcern tijdens de projectontwikkelingsfase bij het contracteren van het Balance of Plant-contract en het windturbine leverings- en servicecontract. Aratis leverde voor dit project twee contractmanagers die in de lead waren tijdens de contractonderhandelingen van beide contracten.

Belwind is het grootste offshore windpark ooit gebouwd, verder van de kust dan haar voorgangers en in dieper water. Bovendien zou Belwind non-recourse financiering toepassen met zware eisen van potentiële financierders. Het contracteren werd extra uitdagend door deze aspecten. Onze ervaren contractmanagers waren telkens in staat om de verschillende, soms tegenstrijdige, eisen van alle stakeholders in de contracten te verwerken.

De betrokken experts bij dit project:

Michel Stoelinga

Michel heeft met de oprichting van Aratis Groep in 2007 zijn ambitie gevolgd om contractrisico’s te beheersen voor opdrachtgevers in diverse markten...

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.