Nuon Wind

Prinses Alexia Windpark bestaat uit 36 windmolens met een gezamenlijke capaciteit van 122 megawatt. Dat betekent stroom voor 88.000 huishoudens. Het windpark behoort tot een van de grootste windparken op land in Nederland.

Over het project

Destijds waren de windmolens groter dan gemiddeld. De mast van de molens is 98 meter hoog en als de wiek in de hoogste stand staat, is de hoogte zelfs 150 meter. Het Prinses Alexia Windpark is in 17 maanden gebouwd. Eind 2011 startte de bouw met de grondwerkzaamheden en in augustus 2012 verrees de eerste van de 36 windmolens. De eerste windmolens leverden hun stroom in november 2012 en in maart 2013 werd de laatste windmolen geïnstalleerd.

Aratis heeft in opdracht van Nuon de voorbereiding en aanbesteding van de engineering, bouw en installatie van het windpark begeleid en was verantwoordelijk voor het contractmanagement tijdens de uitvoering van het FIDIC contract voor de wind turbines en van het UAV-GC contract voor de civieltechnische en elektrische werken (ook wel Balance of Plant genoemd).

Michel Stoelinga
Michel Stoelinga
Michel heeft met zijn internationale ervaring als inkoop- en contractmanager een schat aan kennis en ervaring opgebouwd, waarmee hij de beste contractering van projecten bepaalt en begeleidt.

Lees hier meer over Michel

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.