Aratis zoekt: Contractmanagers

Word jij de nieuwe expert van het Aratis team?

 

Aratis Groep is een adviesbureau dat opdrachtgevers en opdrachtnemers ondersteunt bij inkoop- en aanbestedingstrajecten, contractmanagement en juridische vraagstukken. Wij zijn werkzaam in de GWW Infra, in de duurzame energiesector en op luchthavens. Wij werken daarbij voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers in (inter)nationale projecten. Ons team bestaat uit een mix van jonge, ambitieuze en gedreven professionals. Wij hechten grote waarde aan kwaliteit, betrouwbaarheid en plezier in het werk.

Voor het realiseren van projecten in de GWW-sector, de windenergie of de luchthaven branche zoeken wij ambitieuze medior en senior contractmanagers. Wij zijn daarom op zoek naar versterking van ons team. Invulling kan zowel door middel van een vast als een tijdelijk dienstverband, dan wel op interim basis.

Wat vragen wij:

Functieomschrijving

Wij geloven dat de basis voor goed contractmanagement wordt gelegd in de beginfase van een project. Als contractmanager ben je daarom werkzaam in zowel de voorbereidingsfase als de aanbestedingsfase en uiteindelijk de realisatiefase. Allereerst zorg je ervoor dat de juiste contractuele kaders worden gesteld. Vervolgens is het de taak om de juiste partij hier middels een aanbestedingstraject aan te verbinden. Uiteindelijk draag je de zorg voor het nakomen van de contractuele verplichtingen door opdrachtgever en opdrachtnemer tijdens de uitvoeringsfase.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • het (mede) opstellen van contractdocumenten en zorgdragen voor afstemming tussen contracten en betrokken partijen
 • onderhandelen met opdrachtnemers over inhoudelijke aspecten van contracten en deze intern (binnen IPM-team) afstemmen
 • deelnemen aan externe overleggen met betrokken partijen en verantwoordelijk voor de naleving hiervan tijdens de uitvoering
 • aansturen van ingenieursbureaus en aannemers voor werkzaamheden op basis van de UAV-GC en beslissen bij conflicten over de interpretatie van het contract
 • het afhandelen van claims en meer- en/of minderwerk

Functie eisen

 • minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde technische opleiding
 • minimaal 5 jaar werkervaring in civieltechnische projecten
 • uitstekende analytische vaardigheden, besluitvaardig en resultaat- en oplossingsgericht te werk gaan
 • overtuigingskracht en bovenal ben je een echte teamplayer
 • je bent bekend met Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) en hebt ervaring met geïntegreerde contractvormen
 • je bent in staat om risico’s in te schatten en het proces tot een goed einde te brengen door op gelijkwaardig niveau de contractpartner tegemoet te treden
 • je kunt tijdig knelpunten onderkennen, je handelt transparant en je weet de betrokken partijen goed in te schatten en te beïnvloeden
 • je kunt zelfstandig werken en je bent klantgericht

Wat bieden wij:

Uitdagend en afwisselend werk

Kiezen voor Aratis betekent afwisselend werken aan projecten in onder andere de GWW-Infra sector, de duurzame energiesector en in de wereld van de luchthavens. Wij bedienen onze opdrachtgevers met maatwerkoplossingen die optimale invulling geven aan hun wensen.

Afwisseling van werk zorgt voor een brede ontwikkeling die jouw ervaring en deskundigheid ten goede komt. Naast het werken aan projecten is kennisontwikkeling en de ontwikkeling van het team ook belangrijk. Regelmatig organiseert Aratis kennisbijeenkomsten waarbij opgedane kennis en ervaringen uit de verschillende sectoren met elkaar worden gedeeld, waardoor je nieuwe inzichten krijgt die wellicht direct in je werk toepasbaar zijn. Op basis van je eigen talenten en je ambitie draag je hieraan bij.

Persoonlijke ontwikkeling

Wij hechten grote waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van onze experts. Om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren maken wij gebruik van een persoonlijk ontwikkelingstraject en onze tandemformule. Deze tandemformule houdt in dat je gedurende een project continu kunt sparren met een collega. Op deze wijze borgen we zowel de continuïteit en kwaliteit voor de klant als jouw persoonlijke ontwikkeling. In het persoonlijk ontwikkeltraject leg je concrete afspraken over je eigen ontwikkeling vast. Regelmatig monitoren we gezamenlijk de gestelde doelen.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Aratis Groep heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo maken wij, naast een vast salaris, gebruik van een aantrekkelijke bonusregeling om een succesvolle inzet te belonen. Ook een juiste balans tussen werk en privé heeft bij ons hoge prioriteit.

Wil je eens met ons komen praten?

Neem dan contact op met Pauline de Bruijn – Segeren via pauline.debruijn@aratis.nl of bel 010 742 04 63.