Willem kijkt als allround contract- en tendermanager zowel met een helikopterview als met oog voor detail naar projecten. Hij heeft een sterke visie op efficiënt voorbereiden, aanbesteden en bouwen. Zijn focus begint al bij de ontwerpstrategie, daarna volgen de voorbereidingsfase, de aanbesteding en de realisatie. Op deze wijze optimaliseert Willem systemen en processen, zodat het contractmanagement een soepel lopend geheel is.

Ervaren teamspeler
Willem is een ervaren teamspeler in offshore tenders en in contractmanagement. Hij kent de projectprocessen van de industriële en maritieme bouwsectoren van binnen en van buiten en hij vertaalt de aanwezige risico’s naar maatregelen, die de kwaliteit opleveren die de opdrachtgever wenst. Hij is ervaren in het sturen op commerciële doelstellingen en het ontwerpen van processen voor een scherpe inkoop en aanbesteding. In de realisatie is hij bedreven in het behandelen van subcontractor claims, hij bepaalt de processen die het beste functioneren en zet structuren op voor de backoffice van de contractbeheersing.

Voor Shell heeft Willem bijzondere projecten gedaan zoals bijvoorbeeld de bouw van de “Prelude”, de varende FLNG fabriek.

Bekijk hier zijn andere collega’s.

Bekijk hier de projecten van Willem:

TenneT Offshore NL – Net op Zee

TenneT zal vijf offshore high voltage stations en verbindingen bouwen (Borssele Alpha en Bèta, Hollandse Kust Zuid Alpha en Bèta en Hollandse Kust Noord) welke ieder twee 700MW offshore windparken met het vaste land verbindt middels...