Cursus Contracteren in offshore wind

Aratis verzorgde op 27 november 2019 voor de 3e keer de cursus ‘Introduction to Contracting in offshore wind’. Deze cursus wordt samen met ‘De Oude Bibliotheek Academy’ (DOB Academy) gegeven in de inspirerende voormalige bibliotheek van de TU Delft.

De internationale groep deelnemers (deze keer verwelkomden we zelfs iemand uit Zuid-Korea) kreeg lezingen over de technische kant van offshore windparken door de docenten van de DOB Academy. Floris Heijckmann, partner en senior consultant bij Aratis, heeft de brug gelegd naar het contractering- en inkoopproces voor offshore windparken. Dit omvatte een korte introductie tot FIDIC Yellow Book, de meest gebruikte contractvorm in offshore wind.

De theorie werd in de praktijk gebracht met het installatiespel van het windpark, waarbij deelnemers onvoorziene fysieke omstandigheden, ongunstige klimaatomstandigheden, defecten, enz. tegenkwamen.

De cursus werd opgefleurd door de uitstekende snacks, lunch en afsluitende drankjes (inclusief virgin cocktails).

Een van de doelen van Aratis is om onze kennis te delen, dus als u meer wilt weten over contracteren in offshore wind of bijvoorbeeld FIDIC, neem dan contact op met Aratis door een e-mail te sturen naar info@aratis.nl voor meer informatie over standaard of op maat gemaakte (in-house) cursussen. Ook volgend jaar organiseert Aratis cursussen aan de DOB Academy.

Klik op onderstaande link voor meer informatie of om uzelf aan te melden.

Introduction to Contracting in offshore wind: https://www.dob-academy.nl/course/introduction-to-contracting-in-offshore-wind/
Introduction to FIDIC in offshore wind: https://www.dob-academy.nl/course/introduction-to-fidic-in-offshore-wind-training-course/