In de wereld die FIDIC heet, gaan veranderingen gepaard met nauwkeurige voorbereiding en uitvoerige kwaliteitsborging. Veel aangesloten professionals lezen mee met conceptversies van nieuwe releases. Tijdens de User Conference in december 2017 werd de tweede editie van het veelgebruikte Silver, Yellow en Red book gelanceerd. Deze drie boeken zijn een update van de eerste editie die stamt uit 1999. Echter is er destijds ook een Green book uitgebracht, waarvan binnenkort door FIDIC ook een tweede editie wordt uitgebracht. Maar er is meer gaande!

Vorig jaar november heeft FIDIC naast de Golden Principles ook het langverwachte Yellow book for Subcontract uitgebracht. De deelnemers van onze FIDIC cursussen weten dat er reeds een Red book for Subcontract bestaat en hoe deze zich manifesteert in combinatie met een Red book. De grap is echter wel dat beide boeken ‘for Subcontract’ zich lenen voor de eerste editie Red en Yellow book (uit 1999). Tevens is vorig jaar december in samenwerking met ITA-AITES door FIDIC nog een boek aan de suite toegevoegd, namelijk het Emerald book for Underground Works. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor werken onder de grond, zoals bijvoorbeeld tunnels.

Als laatste wordt er voor het einde van dit jaar nog een boek door FIDIC aangekondigd, namelijk het Bronze book for Brownfield Projects. Dit boek is gebaseerd op het principe van Operate-Design-Build-Operate (ODBO) en zal aansluiten bij aan markt waarin uitbreidingen of groot onderhoud gedaan worden op een draaiende plant.

         

Wil je meer te weten komen over de toepasbaarheid van de verschillende FIDIC boeken? Schrijf je dan in voor één van onze cursusdagen met open inschrijving bij DOB Academy in Delft.

Naast cursussen op basis van open inschrijving verzorgen wij echter ook inhouse-trainingen en adviseren wij over het gebruik van FIDIC in contracten.

Wil je de mogelijkheden voor een inhouse-training bespreken of heb je vragen over het toepassen van FIDIC in contracten? Stuur ons dan een mail via info@aratis.nl. Wij zijn u graag van dienst!