Windplanblauw dichterbij realisatie

Na de uitspraak van de Raad van State op 6 november 2019 gaat de bouw van Windplanblauw in Flevoland definitief door. In Windplanblauw worden 61 nieuwe turbines gerealiseerd, die vanaf 2022 zorgen voor groene stroom voor 400.000 huishoudens. Dit betekent vier keer meer duurzame energie dan de huidige 74 windmolens die er nu staan!

Deze 61 grotere windmolens zullen ieder jaar 340.000 ton CO2 besparen en zullen daardoor een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor het klimaat en de klimaatdoelstellingen van de provincie Flevoland en het kabinet ná 2020.

Met de strategie ‘Opschalen en Saneren’ worden verschillende doelstellingen bereikt: een duurzamere energiehuishouding, een landschappelijke verbetering en een sterkere (lokale) economie. Om dit windpark te realiseren werken de initiatiefnemers Vattenfall en SwifterwinT nauw samen met de gemeenten Dronten en Lelystad, de provincie Flevoland en het Rijk.

Om de tender van dit project goed te begeleiden, heeft Aratis Erik Rozendal aangewezen als projectmanager. Als projectmanager is Erik ook verantwoordelijk voor het goed doorlopen van de tender namens de beide initiatiefnemers. Tevens zorgt Erik voor een goed verloop van het project tot aan Financial Close. Het geïntegreerde projectteam is samengesteld uit mensen van verschillende bedrijven. Door gebruik te maken van de expertise en ervaring van Aratis in systems engineering, procurement, contract-, document- en projectmanagement, is er een grote vertegenwoordiging aanwezig.

Aratis ondersteunt Windplanblauw in het verkrijgen van tekenklare contracten voor de levering, de bouw en het onderhoud, gebaseerd op FIDIC Yellow Book en UAV-GC.

Wilt u meer weten over de rol van Aratis? Neem dan contact op met Erik Rozendal via erik.rozendal@aratis.nl.

Lees hier het volledige persbericht: https://windplanblauw.nl/wp-content/uploads/2019/11/20191106-Persbericht-Vattenfall-en-Swifterwint-aan-de-slag-met-Windplanblauw_2.pdf

Bron tekst: Windplanblauw
Bron foto: Arthur Helwig