Op bezoek bij windpark Windplanblauw, wat een indrukwekkend project!!

Op donderdag 6 oktober 2022, zijn we met een aantal Aratis medewerkers (en andere genodigden) een kijkje gaan nemen op het mooie project Windplanblauw vlak bij Swifterbant. Aratis is voor dit project verantwoordelijk voor het bouwmanagement van de realisatiefase, zowel onshore als nearshore.

De constructie van de onshore windturbines (WTG’s) gaat z’n laatste fase in. Van de in totaal 37 windturbines op land moeten er nog 4 afgebouwd worden in de komende weken. Prachtig om tijdens het projectbezoek de verschillende windturbine onderdelen nog op de grond te kunnen aanschouwen. Tevens hebben we kunnen zien dat de constructie van het substation is afgerond.
De demontage van de 28 WTG’s langs de A6 in het IJsselmeer en de 13 WTG’s onshore is inmiddels gereed. Vanaf de dijk langs het IJsselmeer zijn in het IJsselmeer de eerste contouren zichtbaar van de “custom made” fundaties voor de 24 turbines die nearshore worden gebouwd. Wat een geweldig werk doen onze collega’s hier, iets om trots op te zijn!

Aratis stuurt dit complexe project op een integrale manier aan op basis van systeemgerichte contractbeheersing (SCB).
Samen met onze projectpartners; Halsten legal.togetherWindbaseEnergy Solutions B.V.Topwind ConsultancyWindunieIX WindArcadisEager.oneWSP en RG-projecten bouwen we verder om dit project tot een goed einde te brengen.

Aratis heeft expertise op het gebied van procurement, (strategisch) tender-, contract- en Project management en proces- en informatie management (Aryo Sytems).

Meer weten over wat Aratis voor jou of je project kan betekenen? Neem dan contact op met Johan Dekker of Roland van der Zijde.