Dinsdag 3 december 2019 hebben Menno Wouda en Michiel Goosens de workshop Project Plan verzorgd bij de TU Delft. Deze workshop was onderdeel van een minor voor eerstejaars studenten van verschillende studierichtingen. Tijdens deze workshop werden de verschillende fases binnen een project besproken, wat de diverse onderdelen binnen een project precies betekenen en wat de risico’s en mogelijkheden zijn waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van een plan. Aan de hand van twee cases konden de studenten met een halve dag hard werken concrete resultaten neerzetten en werd input geleverd voor het projectplan van hun eigen opdracht.

De focus tijdens deze workshop lag vooral op samenwerking. Samenwerken met elkaar, het managen van de verwachtingen en het elkaar durven aanspreken om de goede samenwerking te behouden. Speciaal daarvoor is een gedragskompas opgesteld met de studenten waar de richtlijnen van een goede samenwerking in gedefinieerd staan.

Door de betrokkenheid van de groep studenten en de goede energie die zij in de workshop staken, is deze middag als zeer succesvol ervaren.

Wilt u ook een workshop over de ontwikkeling van projectplannen organiseren voor uw medewerkers? Neem dan contact met ons op via info@aratis.nl, wij denken graag met u mee!

Bron: Aratis B.V., december 2019