De Provincie Flevoland heeft een fiets- en voetgangersbrug gerealiseerd over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart in Almere, ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. De aanleg van de fietsers en voetgangersbrug zorgt ervoor dat buspassagiers die uitstappen bij de bushalte Stichtsekant veilig kunnen oversteken, terwijl het verkeer over de Waterlandseweg gewoon kan doorrijden. Door de toepassing van een lift kunnen ook mindervaliden gebruik maken van de bushalte ter plaatse van de brug.

Vanuit de fase van contractvorming is zo veel als mogelijk ruimte gelaten voor de aannemer om zich te onderscheiden. Zo had de aannemer de keuze tussen staal en beton voor de materialisatie van de brug (het is staal geworden) en waren ze vrij in het bepalen van de vorm en de exacte ligging ervan. Om de ontwerpvrijheid nog verder te stimuleren heeft de gunning zich grotendeels toegespitst op het onderwerp vormgeving. Om deze vormgeving goed te kunnen beoordelen is een vormgevingscommissie samengesteld met vertegenwoordiging van de welstandscommissie van gemeente Almere.

Menno Wouda
Menno Wouda
Als senior contractmanager heeft Menno de adviserende rol bij uitdagende contractvraagstukken, en die lost hij met veel plezier op.

Lees hier meer over over Menno

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.