De bezettingsgraad van de huidige vrachtwagenparkeerplaats in de Waalhaven is zo hoog dat de overlast van verkeerd geparkeerde vrachtwagens in het gebied toeneemt. Dit was een belangrijke reden om de parkeercapaciteit snel uit te breiden. Het project Truckparking Bodaanweg is gerealiseerd aan de Antonie Bodaanweg in de Waalhaven en kende enkele uitdagingen. De planning om het huidige terrein geschikt te maken voor realisatie was erg kort. Er was mogelijk sprake van een kabelolie verontreiniging. Daarnaast lag er een ingewikkeld vraagstuk om de software voor de besturing van de beveiligings-, toegangs-, en betaalsystemen op tijd te realiseren. Het project is in bouwteamverband tot stand gekomen.

Contractmanagement en contractering bouwteampartner

Aratis heeft voor het Havenbedrijf Rotterdam de bouwteampartner gecontracteerd en was verantwoordelijk voor het contractmanagement tijdens de bouwteamfase, de totstandkoming van de aannemingsovereenkomst en de overdracht van het project naar de realisatie.

Aratis aanpak:

  • Het doorvoeren van vernieuwingen op het bestaande bouwteammodel

  • Prettige, constructieve en zakelijke samenwerking met de aannemer

  • Het beste uit partijen halen gedurende de bouwteamsamenwerking

Michiel Goosens
Michiel Goosens
Michiel is senior contractmanager en projectmanager in de GWW sector met een open mind voor het vernieuwend contracteren.
Lees hier meer over Michiel

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.