Tussen Shell en Hoogvliet worden warmteleidingen aangelegd. Shell, Warmtebedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam slaan de handen ineen voor de realisatie van dit Project Vondelingenwarmte. Doel: Verbetering van de energie-efficiëntie van de restwarmte die vrijkomt bij de raffinaderij van Shell Pernis. Dit project maakt het  mogelijk 16.000 huishoudens op duurzame wijze te verwarmen. Het project levert een bijdrage aan het realiseren van de energiebesparingsdoelstellingen uit het Energieakkoord. Het betreft een aftakking op de reeds aangelegde “Nieuwe Warmteweg” ter plaatse van Shell Pernis gelegen aan de Vondelingenweg. Voor dit project wordt door een transportleiding restwarmte ingebracht op de hoofdleidingstructuur van De Nieuwe Warmteweg.

Contractmanagement tijdens bouwteamfase

Aratis heeft voor het Havenbedrijf Rotterdam samen met de afdeling Procurement de bouwteampartner gecontracteerd en was verantwoordelijk voor het contractmanagement tijdens de bouwteamfase.

Aratis aanpak:

  • het doorvoeren van vernieuwingen op het bestaande bouwteammodel

  • prettige, opbouwende en zakelijke samenwerking met de aannemer

  • het beste uit partijen halen tijdens de bouwteamsamenwerking

Michiel Goosens
Michiel Goosens
Michiel is senior contractmanager en projectmanager in de GWW sector met een open mind voor het vernieuwend contracteren.
Lees hier meer over Michiel

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.