Dit grote ‘repowering’ project bestaat in hoofdzaak uit het deels verwijderen van de bestaande windpark infrastructuur, inclusief de fundaties van de windturbine. Vervolgens wordt er begonnen met de aanleg van een nieuwe infrastructuur inclusief alle parkwegen, kraanopstelplaatsen, SCADA infra, de bekabeling van het park en customer substations, gezamenlijk de Balance of Plant en natuurlijk de 82 nieuwe windturbines met een vermogen van circa 4 MW.

Aanbestedingsproces

Aratis begeleidt de voorbereiding en aanbesteding van de engineering, bouw en installatie van het complete windpark in samenwerking met Nuon. Daarbij zijn wij verantwoordelijk voor het aanbestedingsproces van het Balance of Plant lot onder UAV-gc voorwaarden en het windturbine lot onder FIDIC ‘yellow’ voorwaarden. Per lot worden door Aratis twee ervaren procurementmanagers ingezet.

Eind 2017 zullen de contracten gereed zijn voor gunning. In 2018 start de uitvoeringsfase. De oplevering van de Balance of Plant is voorzien in het voorjaar van 2019, waarna de turbines geïnstalleerd kunnen worden om ze medio 2019 in gebruik te kunnen nemen.

De betrokken experts bij dit project:

Wybran Jansen

Sinds geruime tijd werkt Wybran in de windindustrie, waarbij hij diverse rollen heeft vervuld van projectleider uitvoering bij Vestas en Enercon, tot contract...

Gerard Nakken

Gerard is een veelzijdige gedreven contractmanager die beschikt over een brede technische achtergrond en een hands-on aanpak...

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.