Procesmanagement

Voor Windpark Greenport Venlo is conform de Systems Engineering principes de projectinformatie op een gestructureerde wijze georganiseerd binnen onze Project Management Informatie Systeem (PIMS). PIMS dient als archief voor projectinformatie maar nog belangrijker is deze ingericht conform de processen voor dit specifieke project. Dat betekent dat PIMS, samen met onze experts bijdraagt aan effectief procesmanagement en goede projectbeheersing. De volgende aspecten en het beheer daarvan is volledig geborgd in de PIMS omgeving voor Windpark Greenport Venlo:

  • System Breakdown Structure;
  • Eisen;
  • Acties;
  • Risico’s;
  • Stakeholders en bijbehorende informatie.

Het voordeel van PIMS is dat deze en andere projectinformatie op één plek beschikbaar is in en samenhangend en gestructureerd netwerk. Dit maakt het mogelijk om bepaalde projectinformatie van een andere invalshoek te benaderen en te analyseren.

PIMS werd bij Windpark Greenport Venlo al vroeg ingezet met een speciale module voor vragen en antwoorden tijdens de tender (Nota van Inlichtingen). Vaak blijkt deze informatie ook in een volgende projectfase relevant. Windpark Greenport Venlo profiteert van het feit dat ze deze informatie in PIMS hebben staan en zonder enig probleem kunnen meenemen naar de volgende fase. Daarnaast is PIMS na de tender ook ingezet als communicatiemiddel tussen OG en ON en werd de volledige stroom van documentenuitwisseling tussen beide partijen volledig geborgd en gefaciliteerd binnen het systeem.

De betrokken experts bij dit project:

Wybran Jansen

Sinds geruime tijd werkt Wybran in de windindustrie, waarbij hij diverse rollen heeft vervuld van projectleider uitvoering bij Vestas en Enercon, tot contract...

Hans Sleper

Als sitemanager heeft Hans in de bouw van onshore windparken uiteenlopende projecten gerealiseerd. Zijn kennis is breed ontwikkeld. Van geotechniek...

Wilt u met ons praten over samenwerking?

Of u nu als opdrachtgever een complex vraagstuk wilt bespreken of als professional toe bent aan een serieuze verandering. Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking met een kop koffie! Voor meer aanvullende informatie kunt ook onze brochure aanvragen.