Aratis zoekt: Procurement- en contractmanagers

(offshore en onshore windenergie)

Aratis heeft voor diverse opdrachtgevers in de windenergie branche (developers en utilities) de contracten voor on- en offshore windparken voorbereid en de tender procedure begeleid, onderhandeld en het management verzorgd in de uitvoering.

Gezien de toenemende capaciteitsbehoefte op projecten zijn wij op zoek naar ambitieuze procurement- en contractmanagers met ervaring in de offshore en/of onshore windenergie. Als procurement- of contractmanager ben je de ervaringsdeskundige op het gebied van contracting van offshore en/of onshore windparken. Daarbij adviseer je de opdrachtgever over de uitwerking van de gekozen (of deels nog te kiezen) contracting strategie in de context van de specifieke situatie en tijdens het contracting proces.

Wat vragen wij:

Functie omschrijving

De rol van de procurement- en contractmanager omvat onder andere de volgende taken:

 • voorbereiding contracting strategie / tender procedure / onderhandelingsproces
 • voorbereiding (concept) contract documenten
 • begeleiding tender procedure
 • beoordeling contractor’s aanbiedingen
 • begeleiding onderhandelingsproces en voeren van onderhandelingen met contractor(s)
 • voorbereiding contractbeheersplan voor contractmanagement tijdens uitvoering van de contracten:
 1. advisering contractadministratie
 2. wijzigingenbeheer (contract scope control / beoordelen scopewijzigingen)
 3. claim management
 4. cost control (progress payments / project cost forecast reporting)
 5. afronding contractdossier (contract close-out)

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar procurement- en contractmanagers:

 • met minimaal een afgeronde technische universitaire opleiding / HBO opleiding met ruime relevante werkervaring
 • met offshore en/of onshore werkervaring als contractmanager
 • met (gedegen) kennis van de markt en contractmanagement van UAV en UAV-GC, bijzondere contractvormen als FIDIC en/of NEC3 en combinaties daarvan strekt tot de aanbeveling
 • die in het bezit zijn van uitstekende analytische vaardigheden, besluitvaardig zijn en resultaat- en oplossingsgericht te werk gaan
 • met overtuigingskracht en bovenal ben je een echte teamplayer
 • die in staat zijn om risico’s in te schatten en het proces tot een goed einde te brengen door op gelijkwaardig niveau de contractpartner tegemoet te treden
 • die tijdig knelpunten kunnen onderkennen, transparant handelen en de betrokken partijen goed weet in te schatten en te beïnvloeden.
 • die zelfstandig kunnen werken en klantgericht zijn

Wat bieden wij:

Uitdagend en afwisselend werk

Kiezen voor Aratis betekent kiezen voor afwisselende projecten aangezien wij actief zijn in de GWW-Infra sector, de duurzame energiesector en in de wereld van de luchthavens. Wij bedienen onze opdrachtgevers met maatwerkoplossingen die optimale invulling geven aan de wensen van onze klant.

Het afwisselende werk zorgt voor een brede ontwikkeling die jouw ervaring en deskundigheid ten goede komt. Naast het werken aan projecten is kennisontwikkeling en de ontwikkeling van het team ook belangrijk. Regelmatig organiseert Aratis kennisbijeenkomsten waarbij opgedane kennis en ervaringen uit de verschillende sectoren met elkaar worden gedeeld, waardoor je nieuwe inzichten krijgt die wellicht direct in je werk toepasbaar zijn. Op basis van je eigen talenten en je ambitie draag je hieraan bij.

Persoonlijke ontwikkeling

Wij hechten grote waarde aan onze experts en hun persoonlijke ontwikkeling. Om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren maken wij gebruik van een persoonlijk ontwikkeltraject en onze tandemformule. Deze tandemformule houdt in dat je gedurende een project continu kunt sparren met een collega. Op deze wijze borgen we zowel de continuïteit en kwaliteit voor de klant als jouw persoonlijke ontwikkeling. In het persoonlijk ontwikkeltraject leg je concrete afspraken over je eigen ontwikkeling vast. Regelmatig monitoren we gezamenlijk de gestelde doelen.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Aratis Groep heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo maken wij, naast een vast salaris, gebruik van een aantrekkelijke bonusregeling om een succesvolle inzet te belonen. Ook een juiste balans tussen werk en privé heeft bij ons hoge prioriteit.

Heb je interesse?

Neem dan contact op met Pauline de Bruijn- Segeren via pauline.debruijn@aratis.nl of bel 010 742 04 63.